недела, 19 мај 2024

Од џамија на пазар, Таравари го слушна гласот на дел од велешаните

Кандидатот за претседател на коалицијата Вреди, Арбен Таравари денеска го посети Велес и околните населени места. Прво беше во велешката џамија, а потоа го посети и градскиот пазар и ги ислуша барањата на трговците и граѓаните.

Фото: социјални мрежи

Објавено на

часот

Сподели

„Денеска решивме да ја посетиме Источна Македонија и да почнеме од градот Велес за да поразговараме со трговците, луѓето, а потоа ќе продолжиме во другите маала и населени места“, рече Таравари.

Таравари нагласи дека неговата посета на овие населени места е да ги слушне барањата на граѓаните и одблиску да се запознае со проблемите со кои се соочуваат.

„Овде на пазарот ми кажаа за нивната работа, ги слушнавме нивните главни проблеми“, рече Таравари, додавајќи дека програмата на Вреди главно се заснова на економски развој, бидејќи „Македонија е и најнеразвиена економски на Балканот“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ