понеделник, 24 јуни 2024
Изјава на деканот на Градежен факултет

Од два месеци до година ќе биде затворен мостот „Беласица“, вели Марковски

Објавено на

часот

Сподели

Според него, доколку истрагата покаже дека е потребна скромна санација, таа би траела најмалку два месеци, а доколку е потребна сеопфатна санација тогаш ќе мине една година.

Мостот „Беласица“ беше оштетен во стравичен пожар пред една недела, а како главна сообраќајна артерија, која сега е надвор од употреба, предвика невиден сообраќаен хаос во Скопје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ