четврток, 18 април 2024

Од денеска почнува зимскиот распуст

Објавено на

часот

Сподели

На крајот на оваа учебна година ќе биде спроведена само државната матура, бидејќи Министерството за образование и наука и оваа година го одложи екстерното тестирање, проект со кој  треба да се оценува објективноста на наставниците преку проверка на знаењето на сите ученици во основно и во средно образование.

Одложувањето е поради тоа што сѐ уште не е подготвен електронскиот систем за спроведување на тестирањето.

Неговата функционалност ќе се провери на пробно екстерно тестирање.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ