четврток, 23 мај 2024
Охрид СОС

Oд авион се гледа загадувањето на Охридското Езеро од Сатеска

Од авион се гледат! Оваа фотографија од авион ја објави граѓанската иницијатива Охрид СОС на својот официјален фејсбук профил, На фотографијата се гледа загадувањето на Охридското Езеро од притоката Сатеска.

Објавено на

часот

Сподели

„Овој пат буквално, две снимки од авион, кои го илустрираат загадувањето на Охридското Езеро од реката Сатеска. Оваа перспектива дава појасна слика на проблемот кој трае со децении, од пренасочувањето на речниот ток во езерото. Најголем дел од притоките, за жал, се загадени, и сите тие наноси завршуваат директно во езерото. Институциите, по навика, не реагираат, за нив ова не е проблем“, пишува на фејсбук страницата на Охрид СОС.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ