среда, 21 февруари 2024

Од 250 контроли инспекторите открија два случаи на ненамалени цени на овошје и зеленчук

Објавено на

часот

Сподели

„Извршени се над 250 контроли и надзори и има забележано две прекршувања на одлуката  за  што  дополнително ќе бидат издадени соодветни прекршочни платни  налози. Од  контролите  е  заклучено  дека  производите опфатени со оваа Одлука се продаваат по цени во согласност со одлуката  и  се  достапни  во  продавниците и  маркетите ширум земјава. Инспекторите се и понатаму на терен“, се вели во кусото соопштение.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ