недела, 3 март 2024

Од 1 мај нова телевизија – Вистел, ама митрополитот Петар не открива кој ќе ја финансира

Објавено на

часот

Сподели

„Ни мене не ме интересира кој вас ве финансира. Луѓето свој леб јадат, туѓо гајле берат. Оставете го гајлето на нас. Чисти пари се, не се перени, ниту ќе дозволиме такво нешто. Нашата телевизија не е свештеничка телевизија, 50 отсто ќе има забавен карактер, 30 отсто ќе има образовен и документарен карактер. Во образовниот дел имаме ли цркви, манастири кои се распаѓаат, а се под заштита како споменици на културата? Треба ли да ги заштитиме?“, рече владиката Петар.

Тој демантираше дека партнер ќе му биде Љупчо Палевски и дека неговата телевизија ќе се определува и ќе одработува за некого политички.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ