недела, 21 април 2024

Обвинтелството отвори истрага за смртта на двајца градежни работници во Шипковица

Објавено на

часот

Сподели

„Јавниот обвинител нареди да се обезбеди и целокупната документација од правниот субјект кој ги ангажирал работниците, како и документацијата од општината поврзана со изградбата на ѕидот. На лице место беше повикан и Државниот трудов инспекторат, кој ќе изготви извештај. Во насока на утврдување на причините и проверка на целиот настан, се испитуваат повеќе лица“, информира Јавното обвинителство.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ