недела, 14 април 2024

Нова книга – „Етногенезата на македонскиот народ“ од Лидија Славеска

Објавено на

часот

Сподели

Лидија Славеска (Кичево, 1933-2008, Скопје) беше специјалист за средновековното јужнословенско право и средновековната историја на Македонија и долгогодишен директор на Институтот за старословенска култура во Прилеп. Авторка е на значајни научни студии, како и на монографијата „Опис на словенските ракописи во Македонија“ и на едицијата во шест книги „Споменици на средновековната и поновата историја на Македонија“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ