четврток, 22 февруари 2024

Нова детска сликовница од Лира Џокиќ – „Чуварот на ѕвездите“

Објавено на

часот

Сподели

„Чуварот на ѕвездите“ е нејзино прво книжевно дело, инспирирано од една мала сестра, а во текстот ќе се пронајдат сите чиј свет се врти околу две мали очиња кои кријат ѕвезди во себе и искрат љубов.

Дизајнот на илустрациите е дело на Ана Тодоровска, графички дизајнер и илустратор со долгогодишно работно искуство. Илустрирањето на сликовница за неа е прв проект од ваков тип, но процесот течел изненадувачки лесно, стилски адаптиран на содржината на приказната.

Настанот е замислен како синтеза од разговор, музика и пладневно дружење, а добредојдени се сите мали и големи деца кои се во потрага по малку верба и ѕвезден сјај.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ