недела, 14 април 2024

Нов број на „Дипломатски летопис“

Во најновиот број на списанието за дипломатијатамеѓународните односи и меѓународното право на Дипломатскиот клуб – Скопје во фокусот се поместени авторски текстови за најголемиот дипломатски настан во нашата држава – Министерскиот совет на ОБСЕ, за очекувањата и достигнувањата  од иницијативата „Отворен Балкан“ и за одбележувањето на 30 годишнината од воспоставувањето на дипломатски односи на нашата држава со најзначајните земји во тогашната Европска економска заедница. 

Објавено на

часот

Сподели

На 82 страници во „Летописот“ следуваат блоковите „Дипломатска историја“ со прилози на Денко Малески („Последниот говор“) и Драган Јањатов (за Хенри Кисинџер), Дипломатите писатели“ (Душан ПоповскиПетре Наковски), како и блокот за најновите публикации на македонските дипломати 

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ