понеделник, 17 јуни 2024

Нивоата на реките во рамки на просекот за мај

Објавено на

часот

Сподели

Според Управата за хидрометеоролошки работи, исклучок прават реката Вардар кај Јегуновце, Пчиња кај Катлановска Бања, Бабуна кај Богомила и Брегалница кај Штип, каде нивото на водата е над просекот за овој месец.

Водостоите на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро не отстапуваат значително.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ