четврток, 29 февруари 2024

Непознат сторител го бојадисал натписот со името на клубот „Ванчо Михајлов ВМРО“ во Битола

Објавено на

часот

Сподели

Од СВР-Битола информираат дека новонастанатата ситуација е пријавена и се постапува по пријавата.

Неодамна со одлука на Министерството за правда, клубот „Ванчо Михајлов ВМРО“ во Битола беше избришан од Централниот регистер, затоа што, со одлука на Комисијата за употреба на имиња, употребата на името Иван Ванчо Михајлов претставува провокација за националните чувства на македонскиот народ.

Клубот беше отворен на 16 април минатата година во присуство на високи државни функционери од Бугарија.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ