вторник, 23 април 2024

Немилосрдна борба против вработувањата на црно

Објавено на

часот

Сподели

„Целосно ќе се ставиме во функција на заштита на правата на работниците, истовремено почитувајќи ги и интересите на работодавците“, рече Ристовски.

Ристовски најави високи парични казни за сите работодавци што нема да ги пријавуваат своите вработени. Минималните казни ќе изнесуваат 6-7.000 евра.

Тој нагласи дека Владата, односно Министерството за труд и социјална политика и Државниот инспекторат за труд, со своите активности особено се посветени на унапредување на оваа област.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ