петок, 1 март 2024

Наташа Сарџоска ќе гостува на поетскиот фестивал „Поетски портрети“ во Рим

Објавено на

часот

Сподели

Сарџоска ќе настапи со песни објавени во италијанското издание на поетската книга „Крстна коска“ кај издавачот „Интерно Поезија“, а своите песни ќе ги чита на македонски јазик. Поетската манифестација се одржува во големиот Аудиториум Кончилијационе во близина на Базиликата Свети Петар, а ќе биде во целост покриен од италијанската радио-телевизија „РАИ Култура“ и е под покровителство на Фондационе Рома.

Сарџоска е прва македонска поетеса поканета на овој свечен меѓународен поетски фестивал кој оваа година се одржува по шеснаесетти пат и на кој ќе учествуваат поети од Италија, Шпанија, САД, Кина, Аргентина, Иран, Велика Британија, Шведска, Естонија и Грција.

                                                                                                          Фото: МИА од архивата на поетесата

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ