среда, 29 мај 2024

Народниот правобранител отвори телефонска линија за пријавување повреда на избирачко право

Во канцеларијата на Народниот правобранител, задутре од 7 до 19 часот, на денот на одржување на првиот круг за избор на Претседател на државата, граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право на бесплатната телефонска линија 0800 54321.

Објавено на

часот

Сподели

Како што соопшти денеска Народниот правобранител, освен на бесплатната телефонска линија,  граѓаните ќе можат да пријават повреди на избирачкото право и лично во главната канцеларија во Скопје, што се наоѓа на улицата Македонија спроти Спомен куќата на Мајка Тереза.

Исто така, на денот на изборите дежурства ќе има и во подрачните канцеларии во Струмица,  Кичево, Тетово, Битола, Штип и во Куманово.

Народниот правобранител најавува дека со цел заштита на избирачкото право на граѓаните ќе презема итни мерки за ефективно постапување од странa на надлежните органи во изборниот процес и другите институции кои, потенцира, се должни да им обезбедат заштита на граѓаните остварување на нивното загарантирано избирачко право.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ