петок, 14 јуни 2024

Најретки се луѓето со зелена боја на очите

Објавено на

часот

Сподели

Така, најретки се луѓето со зелени очи – два отсто.

Што се однесува до застапеноста, темнокафеавите очи се најчести во Африка и Југоисточна Азија, а светлокафеавата – во Европа, Западна Азија и Северна и Јужна Америка. Зелената боја на очи е најзастапена во Средна, Западна и Северна Европа.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ