понеделник, 15 април 2024

Награди за најубавите дворови во општината Бутел

Објавено на

часот

Сподели

Општината Бутел денеска додели три награди за најубаво украсени дворови на нејзина територија.
За најубаво уреден двор е прогласен дворот на семејството Мариќ од населбата Радишани, потоа следува дворот на семејството Петкови од Бутел 2, а наградено е и семејството Тодорови од населбата Бутел 1.
Сите три семејства добија симболични парични награди од по 5.000 денари.
Општината Бутел првпат доделува вакви награди и според општинарите целта за таквиот потег била да се поттикне натпреварувачкиот и естетскиот дух кај граѓаните.
Семејството Тодорови најави дека парите од наградата ќе ги донира за лечење две болни дечиња од соседството

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ