среда, 29 мај 2024

Над 300 возачи казнети за брзо возење

На улиците и патиштата низ Македонија со радарска контрола полицијата евидентираше 332 озачи кои возеле побрзо од дозвоелната брзина. Од нив 67 се возачи кои се казнети во Скопје.

Објавено на

часот

Сподели

Полицијата евидентирала дека 25 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а четири возила се движеле со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина. Притоа, 172 возила се фатени на радар во населено место, а останатите на отворен пат.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ