среда, 21 февруари 2024

На фактурите за мобилна телефонија на гостиварските судии имало и скопјанец

Надворешната канцеларија за криминалистичко работење на гостиварската полиција поднесе кривична пријава против Д.Т.(36) од Скопје поради постоење на сомнение за сторено кривично дело – несовесно работење при службата.  Скопјанецот во „бизнис-групата“ на вработени во Апелацискиот суд од Гостивар кај еден мобилен оператор ставил и жител на Скопје.

Објавено на

часот

Сподели

„На 7 септември 2022 година, пријавениот – вработен како управител изготвил претплатен договор помеѓу мобилен оператор од Скопје и Апелацискиот суд Гостивар за мобилна претплатничка линија, мобилен телефон и интернет за вкупно 16 претплатнички телефон. броеви што ги користеле службени лица вработени во Апелацискиот суд, во кои го внел и телефонскиот број што го користело лице од Скопје во одреден период и во периодот од октомври 2022 до август 2023 година. На тој начин, на товар на судот се фактурирал и бројот на лицето од Скопје“, соопштија од полицијата за Фљака медија.

Со ваквите дејствија пријавениот финансиски го оштетил Апелацискиот суд во Гостивар во вредност од 23.343 денари.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ