сабота, 2 март 2024

На аерoдромот во Франкфурт има формулари на албански јазик, но не и на македонски

На аеродромот Франфурт Хан нема формулар за пречекорување на престој во ЕУ на македонски јазик. Службениците ми кажаа дека тие знаеле дека албански е службен јазик во Македонија. Ни понудија само документ на албански јазик. Потпишавме на српски од сите други опции. Го информирав конзулатот. Ова е непријатното сведочење на Македонка од пред неколку часа.

Објавено на

часот

Сподели

Патничката вели дека го информирала конзулатот. Ја очекуваме и реакцијата од македонското Министерство за надворешни работи.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ