недела, 23 јуни 2024

На 109 години почина Рамиз Селмани од Лојане, еден од најстарите луѓе во регионот

Објавено на

часот

Сподели

Селмани е роден на 10 октомври 1914 година. Медиумите пишуваат дека тој бил еден од креаторите на образованието и еманципацијата на албански јазик на повеќе генерации Албанци во Македонија и борец за слобода и еднаквост на Албанците.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ