сабота, 20 април 2024
По денешната седница на Владата

МЗ ќе разговара со семејството на Леонид за да се најде решение за плаќање на трошоците за лекување

Случајот на Леонид Индов бил разгледан на денешната владина седница и биле образложени досегашните процедури што се водат пред надлежните институции, а се однесуваат на неговата рехабилитација, што се одвива во моментов, информираа вечерва од Министерството за здравство.

Објавено на

часот

Сподели

„Донесовме одлука да разговарам со семејството и да ги запознаам со можните решенија за подмирување на досегашните трошоци за рехабилитација на Леонид Индов, по што ќе ја информирам Владата за конкретното изнајдено решение“, пишува во изјавата на министерот за здравство во техничката Влада, Илир Демири.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ