петок, 14 јуни 2024

МВР со својот хеликоптер ќе пренесува итни случаи на болни лица

Објавено на

часот

Сподели

„Од здравствен аспект преносот на болни лица со хеликоптер, лица на кои им е потребен итен транспорт, досега сме немале можност, сега работиме на тоа. Jас очекувам за многу скоро, неколку месеци, и тој сегмент да го ставиме во функција“, рече министерот за внатрешни работи.

„Во делот на човечките ресурси, aко до пред неколку години зборувавме за сериозен недостаток на човечки ресурси и ако зборувавме дека еден дел од работите на техничкиот персонал ги извршувавме преку Армијата, денеска сме во полн капацитет, со јасна визија за тоа дека потребите може да ги надоградиме и денеска работиме за другите институции“, истакна Спасовски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ