сабота, 2 март 2024

Mултимедијален инклузивен предбожиќен настан „Види ме“ во „Дајмонд мол“

Мултимедијален инклузивен предбожиќен  настан „Види ме“ ќе се одржи вечер во 18 часот во „Дајмонд мол“.  Организатор е Коалицијата за застапување на правата на лицата со хендикеп „Менуваме“.

Објавено на

часот

Сподели

Настанот, кој е наменет за децата и родителите, ќе го отвори Дедо Мраз. Според програмата, ќе настапат Енерџи Бенд и Ѓоко Јовиќ, Влатко Лозановски – Лозано, Принц, Дарко и лице со попречен вид. Ќе бидат поделени подароци и пакетчиња за дечињата. 

Организаторот информира дека настанот е поддршка и пример за инклузивност.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ