вторник, 5 март 2024

МОН: Прво изгласување на Законот за субвенциониран студентски оброк, па потоа редовна исплата на зголемениот надомест

Објавено на

часот

Сподели

„Меѓудругото, тоа подразбира и зголемување на дневниот паричен надоместок. Предлог измените на законот за новото системско решение се во собраниска процедура и по нивно усвојување, исплатата ќе продолжи редовно, а студентите кои го остваруваат ова право, на своите трансакциски сметки ќе го добиваат зголемениот износ“, соопшти МОН. 

Министерството додава и дека дава поддршка за побрзо донесување на законските измени и дека во меѓувреме ги прави сите потребни подготовки, односно собирање на потребните информации од надлежните институции за брза исплата на средствата, веднаш по стапување во сила на измените на законот.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ