вторник, 18 јуни 2024

Мобилен интернет користат речиси 1,5 милиони претплатници во Македонија

Објавено на

часот

Сподели

Податоците на Агенцијата за електронски комуникации покажуваат дека најголем удел во бројот на претплатници по тој основ со 48,66 проценти  има А1 Македонија, по што следат Македонски Телеком  со 47,50 проценти, Лајкамобајл со 2,05 проценти, Роби со 1,64, Греен мобие со 0,12 и МТЕЛ со 0,03 проценти.  

Бројот на активни претплатници во мобилната телефонија на крајот на 2022 година  достигна 1.932.871. Од нив, 739.078 се при-пеид претплатници,  944.394 резиденцијални пост-пеид, а 249.399 деловни пост-пеид претплатници. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ