четврток, 23 мај 2024
Претседателски избори 2024

Митрески: Од изборот на граѓаните зависи иднината на државата

Претседателот на Собранието, Јован Митрески, денеска, во Струга, го искористи своето избирачко право и гласаше во првиот круг за избор на претседател на државата. Тој порача дека од изборот на граѓаните зависи иднината на државата.

Објавено на

часот

Сподели

„Да посакам изборите денеска да бидат слободни, фер и демократски. Граѓаните да имаат можност да излезат масовно да гласаат. Да гласаат според своето убедување, но да гласаат со цел и надеж за подобри денови на нашата држава во големата европска фамилија“, изјави Османи по гласањето.

Според него, овие избори не се обични туку, како што рече, се одлучувачки избори по однос на иднината на државата.

„Граѓаните се исправени пред две опции, пред изолацијата или интеграцијата. Очекувам да ја донесат вистинската одлука“, рече Османи.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ