среда, 29 мај 2024

Министерот за внатрешни работи: Словачка е на раб на граѓанска војна

Словачкиот министер за внатрешни работи Матуш Шутај Ешток кажа дека Словачка е на раб на граѓанска војна.

Фото: ЕПА

Објавено на

часот

Сподели

„Од она што се случи, каква омраза посеаја, денес настана бура, а ние практично сме на праг на граѓанска војна. Веднаш сопрете го ова“, кажа тој.

Според последните информации, лекарите за време на петчасовната операција ја стабилизирале состојбата на премиерот на Словачка Роберт Фицо, но таа и понатаму останува сериозна.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ