понеделник, 20 мај 2024

Министерот Шаќири за 2025 години ветува 96.000 плата за универзитетските професори

Професорите создаваат интелектуален капитал. Поддршката ќе продолжи. Ова попладнево на својот фејсбук-профил го напиша министерот за образование и наука Јетон Шаќири. Во табеларниот приказ на платите на редовните универзитетски професори тој за 2025 година  предвидува плати од 96.000 денари.

 

Објавено на

часот

Сподели

„Што направивме за редовните универзитетски професори?
Во 2020 нето плата 36.211 денари. Во 2024 година нето плата 81.783 денари. Во 2025 – 96.047денари“, предвидува министерот Шаќири.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ