понеделник, 15 април 2024
Со блокади на влезот и излезот на Неготино

Минимална пензија од 18.000 денари бараат пензионерите

Блокада на влезот и излезот на Неготино откај Гевгелија, поставија денеска пензионери со мирен протест и бараат повисок стандард.

Објавено на

часот

Сподели

„Бараме линеарно покачување на пензиите од по пет илјади денари, минималната пензија да биде 18 илјади денари. Бараме поголеми права и подостоинствен живот“, рекоа пензионери на протестот. 

Сообраќајот на лице место го регулираше полицијата, а возилата се пренасочуваат кон алтернативни улици во градот. Се препуштаа итни случаи, а на оние што не им се чека, за Скопје и Гевгелија, одат преку Кавадарци. 

Блокадата е најавена до десет часот. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ