вторник, 5 март 2024

Милошоски: Влада без ДУИ

Објавено на

часот

Сподели

„На наредните избори како ВМРО-ДПМНЕ, заедно со коалициските  партнери кои ќе се зголемуваат по бројка, сакаме на граѓаните да им понидиме политичка алтернатива за формирање на влада без ДУИ. Да можеме да имаме сигурно, стабилно мнозинство и да можеме самостојно да одлучуваме со други партии на македонските Албанци да се формира влада без ДУИ. ДУИ во изминатиов период, не зборувам за целата партија, туку за добар дел од нивните поединци станаа синоним за корупција и за непочитување на законите. И тоа мора да се смени“, изјави Милошоски.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ