четврток, 30 мај 2024

Мицкоски: Се поклонивме на македонскиот великан Делчев со желба за национално обединување по 8-ми мај

Денеска се поклонуваме на ова место, за нас посебно, традиционално, на македонскиот великан Гоце Делчев со желба за национално обединување, општествено обединување. Нешто што ќе ни биде потребно после осми мај. Нешто што треба да биде императив после осми мај. Да ја вратиме надежта. Да ја вратиме надежта дека Македонија и граѓаните на Македонија ќе успеат, изјави Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ откако партиска делегација постави цвеќе пред гробот на Гоце Делчево во црквата „Свети Спас“ во Скопје.

Објавено на

часот

Сподели

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ