четврток, 20 јуни 2024

Медведев: Британија ѝ е вечен непријател на Москва, нејзините функционери се воена цел

Објавено на

часот

Сподели

„Обединетото Кралство делува како сојузник на Украина обезбедувајќи ѝ воена помош во форма на опрема и експерти, односно де факто води необјавена војна против Русија“, изјави Медведев. „Затоа секој нејзин јавен функционер (без разлика дали е воен или цивил, кој ја олеснува војната) може да се смета за легитимна воена цел“.

Медведев често им се заканува на други земји за време на руската инвазија на Украина.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ