среда, 21 февруари 2024

Максим Димитриевски: Во Гостивар формиравме здружение „Движење за прогресивни промени

Објавено на

часот

Сподели

„На средбата со иницијативниот одбор за претседател на здружението е избран Љубомир Величковски. Граѓанскиот концепт се шири, енергијата се чувствува помеѓу граѓаните насекаде, народот се обединува! Продолжуваме и во другите градови во Македонија!“, изјави Димитриевски.

Тој потсети дека граѓански здруженија досега се формирани во Куманово, Прилеп, Крушево, Кочани, Тетово и во Гостивар и дека во плане е такво здружение во септември

да се формира и во Скопје

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ