понеделник, 17 јуни 2024

Македонски електрични возила ќе чистат грчки улици на островот Крит

Објавено на

часот

Сподели

„Дел од квалитетите на ова возило поради кои комуналните служби во општината го одбраа се тростепен систем за филтрација на прав, големa вшмучувачка моќ и можност да собира различен отпад – од прашина до цврст отпад, исклучително тивкиот режим на работа, малите трошоци за дополнување на литиум-јонските батерии со кои се движи возилото, ергономскиот дизајн и  лесното управување. Преку линијата на електрични и водородни возила за одржување на хигиена, Брако и неговиот бренд Грин машинс ги поддржуваат локалните власти во одржувањето почисти градови и поздрава животна средина. Возилата се користат во урбани средини во над 60 држави во светот“, велат од Брако.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ