среда, 29 мај 2024

Македонија ќе испрати војници во Косово, Бугарија и во Германија

Владата на денешната седница на предлог на Министерството за одбрана донесе одлуки за испраќање на припадници на Армијата за учество на воена вежба во Бугарија, потоа за учество на војници во НАТО операцијата „КФОР“ во Косово, како и за испраќање на војници за учество на воена вежба во Германија.

Фото: Архива

Објавено на

часот

Сподели

Во соопштението на Владата понатаму се вели дека на денешната седница е донесена одлука на Музички ансамбл – Тетово да му се дадат на бесплатно користење државни простории на ул.Тетово б.б., додека за Националната установа Галерија Гостивар задолжено е Министерството за култура да бара решение.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ