понеделник, 15 април 2024
Продолжуваат температурите над 40 степени

Македонија и во наредните денови во портокалова фаза, Владата препорача најранливите да се ослободат од работа

Објавено на

часот

Сподели

Владата препорача ослободување од работни обврски на најранливите групи население, како што се: бремените жени и лица на возраст над 60 години, чии работни ангажмани не е можно да се спроведат преку онлајн работа таму каде техничко-технолошкиот процес го овозможува тоа, во установите за згрижување на децата (градинки) и да не се практикува физичка активност и да не се изнесуваат децата на отворено во периодот од 11:00 до 17:00 часот. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ