недела, 21 април 2024

Македонците во Ниш ги дочекаа графити „Македонија е српска земја“

Објавено на

часот

Сподели

Графитот е напишан на 20 метри од салата во Ниш

Ова сигурно нема да наиде на одобрување кај армијата македонски навивачи што од рано утрово патуваат кон Ниш. Сепак, вакво нешто можеше и да се очекува, со оглед на тоа што пред неколку дена на пријателскиот дуел Србија – Македонија во Смедерево домашните навивачи вееја грчки знамиња, а националната српска телевизија на телопот нашата земја ја претстави како БЈРМ. Дури по жестоките реакции, Ракометната федерација на Србија се извини за „пропустот“, но со оглед на тоа што ги чека Македонците во Ниш, ќе бидат потребни уште многу извинувања.

Од Ниш, Златко Крстевски

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ