сабота, 20 април 2024

Македонците уште се палат на бугарски пасоши

Објавено на

часот

Сподели

Споредено со 2010 година, тоа е за четири пати повеќе. Бугарски државјанства барале и добивале и државјани на Молдавија, Србија, Албанија и Украина, објавуваат бугарските медиуми.

„Најголем дел од ‘новите Бугари’ не остануваат да уживаат во својата нова држава, туку веднаш заминуваат во Западна Европа“, објави БТВ.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ