петок, 21 јуни 2024

Македон, детето со натпросечна интелигенција се запозна со Пендаровски кој му вети посветеност од државата

Објавено на

часот

Сподели

„Ми претставува особена чест што имав можност да го запознаам Македон Димитриевски. Малиот генијалец фасцинира со своето знаење по математика, како и со говорењето на странски јазици. Овие ученици се од посебен интерес за нашето општество и заслужуваат максимална посветеност од страна на државата. Да создадеме стимулативна средина која ќе го поддржи, поттикне и насочи развојот на децата со натпросечна интелигенција“, вели претседателот Пендаровски, кој на официјалниот Фејсбук профил објави фотографии со генијалецот. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ