недела, 14 април 2024

Македокс ќе промовира ВОД-платформа на Берлинскиот филмски фестивал

Објавено на

часот

Сподели

„Платформата претставува една од активностите на мрежата на фестивали „Doc Around Europe“, чиј основач е Македокс заедно со „Docs Barcelona“ (Шпанија), FIPADOC (Биариц, Франција), „DOK.fest Munich“ (Германија) и „Verzio“ (Будимпешта, Унгарија). Како фестивал кој доаѓа од земја со низок аудиовизуелен капацитет, Македокс има за цел да го промовира балканскиот документарен филм преку активностите на мрежата“, велат од Македокс.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ