недела, 14 април 2024

Љубе Бошкоски преместен во Идризово

Објавено на

часот

Сподели

Откако судот ја достави пресудата до адвокатите и до Бошкоски, тој самиот иницирал преместување во Идризово затоа што не бил задоволен од условите во притворскиот дел на Шутка, јави Алфа-телевизија.
Последните денови тој се жалел на студ во просторијата во која бил сместен.
Иако е во Идризово, Бошкоски сè уште е притвореник, затоа што предметот за стоте илјади евра сега ќе оди во Апелацискиот суд на одлучување – дури тогаш ќе се знае дали казната седум години затвор ќе стане правосилна или повисокиот суд ќе одлучи поинаку.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ