недела, 3 март 2024

Лога бара Советот за безбедност да заседава, 2.800 осудени лица се на слобода, нема место во затворите

Министерот за правда Кренар Лога од председателот на Македонија Стево Пендаровски ќе бара свикување на седница на Советот за безбедност за состојбата во затворите.

Објавено на

часот

Сподели

 

На оваа седница министерот Лога ќе побара да се разгледува состојбата во затворите во земјава и состојбата со над 2.800 осудени лица со упатен акт, кои не ја одлежуваат казната поради недостиг на простор а кои претставуваат потенцијална опасност за целото општество и можноста досегашните дела да им застарат, а со тоа да се охрабрат истите да ги повторат.

Посебно писмо, министерот Кренар Лога ќе испрати и до министерот за внатрешни работи и директорите на АНБ и АР, од каде ќе се побараат истите информации.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ