недела, 3 март 2024

Лидл денеска ќе отпочне со подготовка на дистрибутивниот центар

Во индустриската зона Речица кај Куманово денеска ќе биде претставена најголемата инвестиција на меѓународниот малопродажен синџир Лидл во Македонија.

Објавено на

часот

Сподели

Станува збор за подготвителни активности за изградба на логистички и диструбутивен центар на Лидл. Според најавите на компанијата, логистичкиот и диструбутивен центар ќе се простира на околу 200.000 метри квадратни, инвестицијата е вредна околу 80 милиони евра, а се планирани повеќе од 150 вработувања.

На настанот е најавено учество на премиерот, на германската амбасадорка и на градоначалникот на Куманово.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ