петок, 14 јуни 2024

Лавров: Западот мора да ѝ понуди нешто ново на Русија

Објавено на

часот

Сподели

„Западот како прво мора да прифати дека Русија постои. Русија не исчезна и јас сум убеден дека секоја година ќе станува се посилна. Исто така, Западот мора да понуди нешто ново во форма на обновување на односите. Кога тоа ќе се случи, тогаш Русија ќе размисли за сè“, рече Лавров, осврнувајќи се на моменталната ситуација во неговата земја поради сите санкции со кои се соочува Русија.

„Русија мора итно да научи да не зависи од Западот. Мораме да се потпреме на себе, но и на оние земји кои се покажаа храбри во овој момент и кои не играат како што свират другите. Сега кога Западот стана диктатор, нашата економска врска, на пример со Кина, ќе биде се посилна. И таа поврзаност само ќе расте“, додаде Лавров.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ