петок, 23 февруари 2024

Лајка минатиот месец стерилизираше 114 кучиња

Објавено на

часот

Сподели

„Среќно се вдомија 25 кучиња, а 65 беа вратени на матичната локација. За жал, угинаа 2 кучиња кои беа во поодмината возраст и во лоша здраствена состојба, и покрај сите вложени напори од ветеринарниот тим. Во април, тимот заловуваше стратешки во општините Гази Баба, Кисела Вода, Аеродром и Центар, а интервентно делуваше во останатите скопски општини“, соопштија од Лајка.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ