петок, 14 јуни 2024

КЗБ на состанок за состојбата со мајмунските сипаници

Објавено на

часот

Сподели

Во среда, посочи тој, е закажан состанок на Комисијата, а една од точките на расправа ќе биде состојбата со мајмунските сипаници во светот и можноста за евентуално пренесување кај нас и подготвеноста на системот да се справи со евентуална епидемија или пандемија која би се појавила во светот и кај нас.

„Што ќе се дискутира на состанокот на Комисијата за заразни болести во среда ќе информираме по неговото завршување, за тоа што понатаму планираме да спроведеме како активности во однос на тоа системот да биде што поподготвен за евентуална епидемија која би можела да се случи“, додаде д-р Мехмедовиќ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ