четврток, 29 февруари 2024

Косовски војници со амблем на „Голема Албанија“, македонското МНР молчи

Објавено на

часот

Сподели

Под амблемите со „Голема Албанија“ пишуваше „Се гордееме со вас“. На некои од плакатите на прославата пишуваше – „Некогаш ОВК сега КБС“, „Нема да се предадеме, живи убијци само ќе поминат преку моето тело“.

Сите касарни на КБС вчера беа отворени за граѓаните – во јужниот дел на Митровица, Гњилане, Призрен, Урошевац, Косово Поле, Исток, како и во Приштина.

Карта на „Голема Албанија“ беше истакната и во музејот во кумановското село Сопот, но таа беше тргната по бурните реакции. Исто така, кога Курти беше во Тетово се вееше знаме на „Голема Албанија“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ