четврток, 30 мај 2024

Комуналец крена 100 м3 отпад од неколку диви депонии во Ѓорче Петров

Во текот на изминатите два дена, екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје спроведоа акција за отстранување неколку диви депонии во скопската општина Ѓорче Петров. Како што информираат од претпријатието отстранети се 100 м3 отпад.

Објавено на

часот

Сподели

Станува збор за претежно кабаст, градежен  и мешан комунален отпад, при што се отстранети 60 кубни метри отпад од обемна дива депонија на улицата Црногорска – во близина на автобуската постојка, како и 40 кубни метри отпад од неколку помали диви депонии лоцирани на улиците Македонска војска, Христо Батанџиев, Борис Сарафов, Никола Пушкаров и Лука Геров.

Градот Скопје и ЈП Комунална хигиена-Скопје апелираат до граѓаните правилно и совесно да го одлагаат својот отпад и на тој начин да придонесат кон заштитата на животната средина и јавното здравје.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ