вторник, 5 март 2024

Кога во прашање е идентитетот…

Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими акредитивните писма на Кристин Мелсом, новоименуваната амбасадорка на Норвешка во Македонија, со седиште во Белград.

Објавено на

часот

Сподели

Фотографиите покажуваат каква почит кон функцијата претседател покажа амбасадорката и каков е односот кон сопствената држава и норвешкиот идентитет. 

д

Амбасадорката Мелсом, како што е соопштено, потенцирала дека билатералните односи меѓу двете земји се темелат на цврста основа на историско пријателство и истакнала дека тие ќе продолжат да се развиваат и натаму.

ер

Претседателот Пендаровски нагласил дека Кралството Норвешка, иако не е земја членка на Европската Унија, активно придонесува во процесите на европската трансформација на македонското општество.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ